Cijfers MOOR Platform® 2016 t/m Q3

Deze infographic maakt visueel wat er in de afgelopen negen maanden van 2016 is omgegaan in het MOOR Platform® met betrekking tot Meldingen en Vergunningen.

Meldingen

In de eerste drie kwartalen van 2016 zijn er bijna 110.000 werken via het MOOR Platform® gemeld. In zo’n driekwart van de gevallen betrof dit klein geprogrammeerd werk, 19% van het aantal meldingen betrof een calamiteit en 9% groot geprogrammeerd werk.

Van alle gemelde calamiteiten is 16% te laat ingediend. Ruim de helft van het groot geprogrammeerd werk is te laat gemeld en voor klein geprogrammeerd werk is 41% te laat ingediend.

In 8% van de gevallen leidde het opgegeven straatwerk bij klein en groot geprogrammeerd werk tot discussiepunten (verschil in de opgegeven maatvoering en daaraan gerelateerde kosten tussen gemeente en meldende partij). Bij calamiteiten was dit gemiddeld zo’n 10%.

Klein geprogrammeerd werk werd in de afgelopen negen maanden gemiddeld 6 dagen vooraf gemeld. Voor groot geprogrammeerd werk was het gemiddelde zo’n 3 dagen vooraf. Calamiteiten werden gemiddeld zo’n anderhalve dag achteraf gemeld.

De gemiddelde duur van een opbreking tot en met september was ruim 26 dagen voor groot geprogrammeerd werk, bijna 4 dagen voor klein geprogrammeerd werk en een dag voor een calamiteit.

In totaal is er in 9 maanden tijd voor bijna 18 miljoen euro aan straatwerkkosten in rekening gebracht*. Ongeveer de helft kwam vanuit klein geprogrammeerd werk, namelijk 7,5 miljoen euro. Bijna 7 miljoen euro vanuit groot geprogrammeerd werk en zo’n 3,5 miljoen uit calamiteiten.

Vergunningen/instemmingsbesluiten

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er ruim 12.500 vergunningen/instemmingsbesluiten afgegeven. Meer dan de helft betrof instemmingsbesluiten, namelijk 7.184. Ook zijn er via het MOOR Platform® 5.338 vergunningen verleend.

De gemiddelde doorlooptijd van het verstrekken van een vergunning/instemmingsbesluit was in de eerste drie kwartalen samen gemiddeld bijna 17 dagen. Het bedrag aan leges bedraagt 2,5 miljoen aan instemmingsbesluiten en 1,5 miljoen gerelateerd aan vergunningen.

* Nog niet alle straatwerkkosten zijn ingevoerd, dus het betreft de in rekening gebrachte straatwerkkosten op dit moment en niet voor de eerste drie kwartalen van 2016 in totaal. Voor de pdf klik hier.

moorq1-q32016

Categorieën