Facturatie-ondersteuning

Eenvoudig en snel factureren van straatwerkkosten en leges

 

Luister hier naar Cornelis van Winkel (Toezichthouder Civiele Techniek bij de Gemeente Koggenland), over hoe zij Facturatie-ondersteuning ervaren bij de Gemeente Koggenland.

Factureren van straatwerkkosten en leges is bij gemeenten een terugkerende bezigheid. Dit zorgt een keer per maand, kwartaal of andere periode voor een behoorlijk administratief proces waar het nodige handwerk bij komt kijken. Financiële gegevens moeten vanuit MOOR worden verwerkt door de financiële administratie en vervolgens dienen er facturen te worden opgemaakt en verstuurd. Om de verwerking van de financiële gegevens vanuit het MOOR Platform® te vergemakkelijken, beschikt MOOR over de module Facturatie-Ondersteuning. Via deze module kan iedere gemeente de financiële data van leges en straatwerk uit MOOR eenvoudig inlezen in het financiële systeem van de gemeente.

Hogere kwaliteit tegen lagere kosten
Door het opmaken van de facturen voor leges en straatwerk te automatiseren, kan een gemeente behoorlijke tijdwinst boeken. Naast de doorlooptijd, speelt ook kwaliteit een grote rol. Door het facturatieproces te automatiseren, worden diverse handmatige bewerkingen geautomatiseerd. Daarmee daalt de kans op fouten aanzienlijk, wat zeker bij financiële gegevens van belang is. Ook voor netbeheerders en aannemers biedt deze functie voordelen. Bij de opmaak van de factuur kunnen de kenmerken en projectcodes die netbeheerders toevoegen aan hun melding of vergunning worden meegenomen. Dit zorgt voor een kortere doorlooptijd en snellere uitbetaling, iets waarmee alle partijen gebaat zijn.

Gedegen implementatie
De implementatie van MOOR Facturatie-Ondersteuning gebeurt via een vast stramien. Omdat het gaat om financiële gegevens is een gedegen implementatie van groot belang. Daarom worden er meerdere testen uitgevoerd en wordt de gemeente hierbij continu betrokken.

In drie stappen naar MOOR Facturatie ondersteuning

  1. Inventarisatie van systeem, export formaten en facturatiegegevens
  2. Modelleren en testen exportbestand
  3. Acceptatie, instructie en productiegang

Voordelen MOOR Facturatie:

  • Minder kans op fouten
  • Tijd besparen
  • Wegbeheerders en belastingsamenwerkingen ontzorgd
Meer met MOOR!
Albert Stam | Productmanager

“Vanuit mijn verantwoordelijkheid voor de productontwikkeling van MOOR, wil ik altijd “Meer met MOOR”. In deze tijd is innovatie noodzaak en bij MOOR is dat niet anders. Tegelijkertijd willen wij aan onze reputatie van kwaliteit en stabiliteit geen concessies doen. MOOR werkt en dat willen wij graag zo houden”.

Stel een vraag aan Albert »
MOOR Platform® werkt!
Roel van Haren | Accountmanager

“Vanuit mijn functie als accountmanager onderhoud ik het contact met zowel nieuwe als bestaande gemeenten over de mogelijkheden en oplossingen die MOOR kan bieden. Indien u geïnteresseerd bent in het MOOR Platform®, neem dan contact met mij op”.

Stel een vraag aan Roel »