Terugblik op geslaagd MOOR Congres

Donderdag 13 november jl. vormde Media Plaza met haar innovatieve en futuristische uitstraling het decor van het MOOR Congres. Het MOOR Congres had tot doel om een integrale aanpak van de ondergrondse infra te bevorderen en stond in het teken van “samen werken”.

“Tijdens het MOOR Congres werd de mogelijkheid geboden om na te denken over wat er allemaal aan problemen zijn over samenwerken tussen de nutspartijen” (Kees Zuidbroek, Gemeente Albrandswaard).

Ochtendprogramma

Onder leiding van trendwatcher en futuroloog Richard Lamb werd er in de ochtend gekeken naar de trendverwachting met betrekking tot de ondergrond tot 2035. Daarna gingen de 120 bezoekers onder leiding van Richard aan de slag om de trends en kansen vanuit de dagelijkse praktijk met elkaar in kaart te brengen.

“Richard Lamb laat je zaken vanuit een ander perspectief bekijken, dat was interessant om mee te maken” (Martijn Duijts, Gemeente Schijndel).

Trends & kansen met betrekking tot de ondergrond

Een rondje langs de velden leverde trends op als  de participatiemaatschappij, decentrale opwekking, automatisering, digitalisering en regisseursschap dat steeds belangrijker wordt. Als kansen bracht men naar voren dat er strategisch in plaats van technisch naar de ondergrond als geheel moet worden gekeken, er heldere en eventuele landelijke richtlijnen moeten komen en dat de politiek het voortouw zou moeten nemen. Het leitmotiv van het congres: samen werken, kwam bij zowel trends als kansen naar voren.

Middagprogramma

‘S middags gaven zeven voorlopers op het gebied van samenwerken een kijkje achter de schermen van verschillende succesvolle aanpakken en initiatieven. In twee sessies konden de bezoekers inspiratie opdoen bij sprekers als o.a. Wil Kovacs van de gemeente Rotterdam, Michiel Wentholt van de Gemeente Amsterdam en Jef Daems van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV).

“De tijd was om voor je er erg in had, dat houdt voor mij in dat het boeiende stof was en de presentaties goed werden gehouden waardoor je betrokken bleef”. (Martijn Duijts, Gemeente Schijndel).

Samenwerkingsplein.nl

Het MOOR Congres werd afgesloten met de lancering van het samenwerkingsplein. Het is de bedoeling dat op deze site open en transparant initiatieven, ideeën, vragen en/of suggesties op het gebied van samenwerking en proactieve regie in de ondergrond kunnen worden gedeeld ter inspiratie voor anderen. Meer informatie vindt u op samenwerkingsplein.nl.

“MOOR-congres 2014 kwam op mij heel sprankelend over, leuke discussies/gesprekken in de sub-groepen. Zeker voor herhaling vatbaar” (Albert Slingerland, Stadsbeheer Gemeente Zoetermeer).

“Complimenten voor de organisatie. Zat goed in elkaar” (Wilfried Martens, Synfra).

MOOR wil alle bezoekers en sprekers bedanken voor hun deelname, inzet en enthousiasme. Mede daarom kijken wij terug op een geslaagde dag. Graag tot ziens bij het volgende MOOR Congres!

Meer informatie, een terugblik, foto’s en de presentaties vindt u op moorcongres.nl.

Categorieën