Terugblik Klantendag 2017

Tien jaar bestaan en zo’n 300 man mogen ontvangen op je verjaardag is met recht een feestje te noemen. Dit vond woensdag 8 november plaats op onze Klantendag in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Live interactie

Dit was dé plek waar gemeenten, netbeheerders en aannemers uit het hele land bij elkaar kwamen om te overleggen en discussiëren over de ondergrondse infrastructuur onder leiding van Buzzmaster Juliette Grimbergen. Geert Roovers, Lector Bodem en Ondergrond aan de Saxion hogeschool in Deventer, trapte de dag af met zijn presentatie over de Ondergrond 3.0 en het alomvattend bodeminformatiesysteem.

Daarna vertelde Rob Bennis van de Gemeente Haarlem meer over digitaal zaakgericht werken en de koppeling met het MOOR Platform®, waarna zijn collega Joris Jan de Vries dieper inging op het gebruik van beschikbare geo data. De plenaire ochtendsessie werd afgesloten door Remco Koenders die een toelichting gaf op de Omgevingswet en wat dit betekent voor het kabels- en leidingen ketenproces.

“Goede afwisseling van onderwerpen die allemaal betrekking hebben op het gebied omgeving”, aldus Michel Feller van VolkerWessels Telecom.

Concrete antwoorden

Vervolgens kon men maar liefst 3 rondes praktijkgerichte workshops volgen. Er werd een verdiepingsslag gemaakt in het gebruik van het MOOR Platform® en het WoW Portaal. Daarnaast kon de bezoekers meer te weten komen over digitaal zaakgericht werken, benutten van (open/gesloten) data en de WoW Bodemtoets. Ook werd er gekeken naar nieuwe technologie, zoals Augmented Reality.

“De opzet zo houden, mooi dat er gekozen kan worden in sessies waar werkelijk de interesse of nodige kennis kan worden opgedaan. Ik vind het prima zo”, aldus Bert Cijnssen van de Gemeente Brummen.

Aan het einde van de dag was er ruimte voor een debat over het verrekenen van straatwerkkosten op basis van de BGT met de gemeenten Zaanstad, Zwolle en Zoetermeer en VolkerWessels Telecom. Ook hier kon het publiek met behulp de Buzzmasterstool direct interactie zoeken met deze mensen op het podium, wat leidde tot een boeiende discussie.

Wie jarig is trakteert!

De dag werd afgerond door Algemeen Directeur Martin de Vaal. Hij gaf zijn een doorkijk naar 2018 en sloot af met een demo waarin hij de extra functionaliteit onthulde voor al onze klanten!

Per direct is de BGT BOMEN-kaartlaag beschikbaar en toont alle bomen binnen een straal van 5 meter van een werk. Ook zijn nu beheergebieden inzichtelijk, bijvoorbeeld een breekverbod bij vorst of de wekelijkse markt. Dit is inclusief de mogelijkheid om direct alle betrokkenen te waarschuwen, ook van werken die al gestart zijn. Daarnaast vindt u onder de Basiskaart nog betere luchtfoto’s tot 10 centimeter nauwkeurig en is het maximale zoomniveau verhoogd tot 1 meter.

“De cadeautjes aan het eind waren vernieuwend. De interactie met het publiek was erg leuk en aanstekelijk”, aldus Koen Ditewig van NKM Network Services.

Bedankt voor uw komst!

PSMS wil alle bezoekers en sprekers bedanken voor hun komst, inzet en enthousiasme. Mede daarom kijken wij terug op een zeer geslaagde dag die door alle aanwezigen beoordeeld is met een cijfer 8 gemiddeld.

“Ik vond het een hele nuttige, leerzame, leuke dag”, aldus Erik van Iperen van de Gemeente Vianen.

Graag tot ziens op de volgende editie!

Bekijk hier de foto’s en de sfeerimpressie.

Categorieën