Cijfers MOOR Platform® eerste kwartaal

Nieuwsgierig wat er in de eerste drie maanden van 2017 is omgegaan in het MOOR Platform®? In deze infographic vindt u alle feiten en cijfers met betrekking tot Meldingen en Vergunningen.

Meldingen

In het eerste kwartaal van 2017 zijn er bijna 40.000 werken via het MOOR Platform® gemeld. In driekwart van de gevallen betrof dit klein geprogrammeerd werk, 19% van het aantal meldingen betrof een calamiteit en 9% groot geprogrammeerd werk.

Van alle gemelde calamiteiten is ruim 19% te laat ingediend. Meer dan de helft van het groot geprogrammeerd werk is te laat gemeld en van klein geprogrammeerd werk is 44% te laat ingediend.

In zo’n 9% van de gevallen leidde het opgegeven straatwerk bij calamiteiten tot discussiepunten (verschil in de opgegeven maatvoering en daaraan gerelateerde kosten tussen gemeente en meldende partij). Bij klein geprogrammeerd werk was dit gemiddeld ook 9% en 8% bij groot geprogrammeerd werk.

De gemiddelde duur van een opbreking tot en met maart was ruim 29 dagen voor groot geprogrammeerd werk, bijna 4 dagen voor klein geprogrammeerd werk en krap een dag voor een calamiteit.

Klein geprogrammeerd werk werd in de afgelopen drie maanden gemiddeld bijna 6 dagen vooraf gemeld. Voor groot geprogrammeerd werk was het gemiddeld ruim 2 dagen vooraf. Calamiteiten werden gemiddeld één dag achteraf gemeld.

In totaal is er in 3 maanden tijd voor ruim 5,2 miljoen euro aan straatwerkkosten in rekening gebracht*. Ongeveer de helft kwam vanuit klein geprogrammeerd werk, namelijk 2,7 miljoen euro. Iets meer dan 1,4 miljoen euro kwam vanuit groot geprogrammeerd werk en zo’n 1,1 miljoen uit calamiteiten.

Vergunningen/instemmingsbesluiten

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er ruim 5.000 vergunningen/instemmingsbesluiten afgegeven. Meer dan de helft betrof instemmingsbesluiten, namelijk 2.906. Ook zijn er via het MOOR Platform® 2.215 vergunningen verleend. Het bedrag aan leges bedraagt 1,1 miljoen aan instemmingsbesluiten en ruim 6,5 ton gerelateerd aan vergunningen.

De gemiddelde geldigheid van een vergunning  was 166 dagen en van een instemmingsbesluit 161 dagen. De gemiddelde doorlooptijd van het verstrekken van een vergunning/instemmingsbesluit was in het eerste kwartaal gemiddeld zo’n 14 dagen.

* Nog niet alle straatwerkkosten zijn ingevoerd, dus het betreft de in rekening gebrachte straatwerkkosten op dit moment en niet voor het eerste kwartaal van 2017 in totaal.

Klik hier voor de pdf.

Plaats uw reactie

Categorieën