Trend: steeds meer kleine gemeenten ontdekken MOOR
In het eerste kwartaal van 2015 is opnieuw een behoorlijk aantal gemeenten toegetreden tot het MOOR Platform. Wederom waren het voor een groot deel kleine gemeenten. Daarmee lijkt de trend, die al in 2012 werd ingezet, voort te duren. Naast grote gemeenten ontdekken steeds meer kleine gemeenten de voordelen van het MOOR Platform. Juist in kleine organisaties waar mankracht schaars is en waar efficiëntie steeds belangrijker wordt, is de toegevoegde waarde snel duidelijk.
Aangesloten gemeenten eerste kwartaal
In Noord-Holland kozen de gemeenten Drechterland en Stede Broec voor MOOR. Deze gemeenten zijn sinds begin dit jaar ambtelijk gefuseerd met Enkhuizen, dat al sinds 2012 op MOOR is aangesloten. Op het gebied van kabels en leidingen werd er in West-Friesland al samengewerkt met een 7-tal gemeenten, waarvan er reeds vier met MOOR werken. Dat aantal wordt nu uitgebreid tot 6 en de laatste West-Friese gemeente (Hoorn) volgt binnen afzienbare tijd.
In Overijssel hebben de gemeenten Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland gezamenlijk besloten om MOOR in te gaan zetten. Voor MOOR betekent dit een mooie uitbreiding van het aantal MOOR gemeenten in het noorden van Overijssel. Ook met andere gemeenten in deze regio zijn wij in gesprek om op korte termijn aan te sluiten.
In de provincie Gelderland kozen de nieuwe fusiegemeente Groesbeek en de gemeente Heumen voor ons. Zij volgen daarmee de meeste regiogemeenten die al eerder met MOOR aan de slag gingen.
In Noord-Brabant hebben de gemeenten Woudrichem en Valkenswaard “ja” gezegd tegen het MOOR Platform. Eén van de belangrijkste aspecten bij de groei van MOOR in het zuiden van Nederland, is de succesvolle koppeling met het Gemma-platform dat door de netbeheerders Enexis en Brabant Water wordt gebruikt.