Terugblik Gebruikersdag 2016

De Rijtuigenloods in Amersfoort was woensdag 9 november j.l. de plek waar ruim 250 bezoekers vanuit gemeenten, netbeheerders en/of aannemers bij elkaar kwamen om te overleggen en discussiëren over de ondergrondse infrastructuur.

“Locatie is top. Met OV goed bereikbaar en parkeren is hier ook goed geregeld”, Mark Neesen, Gemeente Opmeer.

Opening

Onder leiding van Ed Schravesande, Commercieel Directeur PSMS, werd de dag geopend. Hij heette iedereen van harte welkom en informeerde de bezoekers over de loop van de dag. Vervolgens vertelde keynote spreker Peter Ros een prikkelend verhaal over de netwerk- en informatiesamenleving. Peter ging dieper in op de vraag waarom digitalisering en exponentiële technologieën andere vormen van samenwerking vereisen. Daarna gaf Dave Kiwi, mede-oprichter en directeur bij Sparked, een inspirerende demonstratie met een Hololens en liet een aantal toepassingsgebieden, waaronder de openbare ruimte, de revue passeren.

“Goede locatie, goede sfeer, goede sprekers en voor zover ik het kan beoordelen ook goede onderwerpen”, G.A. Bongenaar, Gemeente Alkmaar.

Workshops

Vervolgens konden de bezoekers kiezen uit een divers aanbod van praktijkgerichte workshops in verschillende subzalen en treinwagons. Deze sessies hadden tot doel om kennis op te doen en te inspireren op het gebied van de ondergrondse infrastructuur.

“Ik had graag nog meer workshops willen doen om zoveel mogelijk info te krijgen”, A. Kors, Schuuring.

“Er was maar tijd voor twee workshops. Ik had er graag meer willen bezoeken”, Hugo Hoenders, Gemeente Alphen aan den Rijn.

Onthulling

Na de twee workshoprondes was het tijd voor een paneldiscussie onder leiding van Peter Ros, rondom het thema samenwerken en innoveren, met 4 gasten uit het werkveld.

De Gebruikersdag werd afgesloten met een innovatieve onthulling. Algemeen Directeur Martin de Vaal introduceerde hier de nieuwe functionaliteit rondom de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie). De BGT functionaliteit is per direct beschikbaar als extra kaartlaag in het Werkplein.

Bedankt voor uw komst!

PSMS wil alle bezoekers en sprekers bedanken voor hun deelname, inzet en enthousiasme. Mede daarom kijken wij terug op een zeer geslaagde dag. Wij zijn er trots op dat wij als PSMS een belangrijke schakel zijn in het ketenproces van kabels en leidingen.

“Goed om hier aanwezig te zijn. Complimenten voor de professionele aanpak van de dag”, Simone Wismans, GOconnectIT.

“Goed opgezet en het accent bij de andere sprekers gelegd en PSMS als rode draad ertussen door”, Roy Schrijver, VolkerWessels Telecom.

Graag tot ziens op de volgende editie in 2017!

Bekijk hier de foto’s en de sfeerimpressie.

Categorieën