Optimaal gebruiksgemak met de MOOR App

Toezicht op de uitvoering van graafwerkzaamheden door de gemeente valt of staat met aanwezigheid ‘bij de sleuf’. Veel toezichthouders gebruiken de MOOR App om zicht te houden op de vele graafwerkzaamheden. De app is daarmee een handige vervanger voor het aloude opschrijfboekje.

Uitbreiding en verbetering MOOR App
Om de MOOR App nog beter aan te laten sluiten bij het werk van de toezichthouder, is deze recent flink uitgebreid. Hierbij hebben we goed geluisterd naar de input van onze gebruikers. Nieuw is de mogelijkheid om in de app te kunnen filteren. Hiermee is het mogelijk om heel specifiek te kunnen zoeken op bepaalde werkzaamheden bijvoorbeeld alleen werkzaamheden die ‘in uitvoering’ zijn of werkzaamheden waarbij de netbeheerder het straatwerk heeft ingevoerd. Ook is de periode in de app vergroot: standaard laat de app alle meldingen zien die tot 2 weken in de toekomst starten en die vanaf 6 weken geleden zijn geëindigd. Een andere belangrijke toevoeging is de mogelijkheid om bijlagen te kunnen openen. Vaak worden bij meldingen bijlagen toegevoegd zoals technische tekeningen. Deze zijn nu direct via de app te openen en te raadplegen. Ook zijn de mogelijkheden om foto’s toe te voegen verbeterd: via de app kunnen er nu in één keer meerdere foto’s worden toegevoegd aan een melding.

Dat de app voorziet in een behoefte, blijkt wel uit het grote aantal gemeenten dat gebruik maakt van de MOOR App.Thomas Branderhorst, Werkvoorbereider, team Werkvoorbereiding en Toezicht, cluster Beheer, gemeente Leiden geeft aan: “De gemeente Leiden is zeer te spreken over de MoorApp 2.0. Een snelle applicatie met een goed totaaloverzicht binnen het opgegeven beheersgebied. De eerste versie van de app bood voor ons niet voldoende mogelijkheden maar in deze versie kan men op locatie de bijlages inzien. Desbetreffende toezichthouder kan op locatie direct zaken afhandelen/vastleggen. Ook kan er een foto op locatie gemaakt worden met een notitie zodat de betrokken partij direct wordt geïnformeerd. De app zorgt voor korte lijnen, goede registratie en minder papierwerk.”

Garantieproces in de MOOR App
Eind 2021 is het ‘garantieproces’ in MOOR toegevoegd. Hiermee kan een gemeente eenvoudig zicht houden op de garantietermijn die van toepassing is op hersteld straatwerk. Hierbij is een belangrijke taak weggelegd voor de toezichthouder. Daarom is het garantieproces nu ook beschikbaar in de MOOR App. Het garantieproces is niet voor alle gemeenten automatisch aangezet en kan op verzoek ingericht worden.

Met deze aanpassingen en verbeteringen is de MOOR App klaar voor de toekomst! Wilt u uw toezichthouder ook uitrusten met de juiste tools? Dan is de MOOR App onmisbaar!Meer informatie? Lees dan de infosheet onder de link.

Categorieën