MOOR Platform® breidt verder uit in Zuid-Limburg

Opnieuw starten twee Zuid-Limburgse gemeenten met het MOOR Platform®. De gemeenten Simpelveld en Voerendaal sluiten in november 2020 aan.

De gemeente Voerendaal had reeds ervaring met een kabels en leidingen systeem maar wilde onder meer vanwege regionale uniformiteit graag aansluiten bij MOOR. In Simpelveld was nog geen ervaring met het gebruik van een digitaal registratiesysteem. Omdat de aanvragen voor kabel- en leidingwerkzaamheden nu niet goed geregistreerd worden was de noodzaak in Simpelveld om aan te sluiten bij MOOR duidelijk.

Mark Verhoeve, senior beleidsadviseur openbare ruimte van de gemeente Voerendaal: “Door aan te sluiten bij MOOR willen we aansluiten bij de overgrote meerderheid van de gemeenten in de regio, die hier al mee werken. Omdat het daardoor voor de kabelbeheerders eenvoudiger werken wordt denken we uiteindelijk een (nog) betere dienstverlening voor onze burgers te kunnen bewerkstelligen”.

De beide gemeenten worden de komende weken op het MOOR Platform aangesloten. De gemeente Simpelveld start per 1 november met MOOR en gemeente Voerendaal volgt per 16 november. Daarmee zijn op één na alle Zuid-Limburgse gemeenten voorzien van een uniforme applicatie voor procesondersteuning in het kabels en leidingen domein.

Categorieën