MOOR Release 4.3

Op vrijdag 31 mei is de MOOR release 4.3 in productie genomen. Net zoals in de vorige release zitten ook in deze versie weer de nodige verbeteringen en uitbreidingen. Onderstaand een korte uiteenzetting van de belangrijkste aanpassingen:

Financiële export (MOOR)
Vanaf deze release worden in de financiële export ook negatieve bedragen ondersteund bij additionele kosten. Daarnaast worden in de financiële export nu de feitelijke straatwerkkosten (‘degeneratie’) en de legeskosten voor meldingen (leges voor meldingen van niet-ingrijpende aard), die door diverse gemeenten worden gehanteerd, gesplitst in de export. Hierdoor is het niet langer nodig om zelf handmatig deze twee posten te splitsen.

Bovenstaande aanpassingen bieden extra gemak en zijn daarnaast voorwaardelijk voor de aanstaande vernieuwing van de financiële- en legesexport, waarmee wij gemeentespecifieke inleesbestanden gaan ondersteunen. In de volgende release komen wij hier uitgebreid op terug.

Cyclomedia viewer
De Cyclomedia viewer binnen het Werkplein heeft een upgrade gekregen en is bijgewerkt naar de laatste versie, welke tevens is voorbereid op het nieuwste Cyclomedia beeldformaat.

Ook is de kijkrichting van de camera toegevoegd aan de StreetSmart viewer en is in het Werkplein de focus op het geselecteerde item zichtbaar na het openen van de StreetSmart viewer. Daarmee wordt het navigeren door de 360º foto eenvoudiger en vullen kaart en beeldmateriaal elkaar nog beter aan.

Melvin integratie
De functionele Melvin integratie blijkt een grote toegevoegde waarde te zijn, zowel in MOOR als in Melvin, zo blijkt uit de positieve feedback die wij van veel MOOR- en Melvin gebruikers hebben ontvangen. Met deze release is de integratie nog verder verbeterd. Zo tonen we vanaf nu ook alle Melvin meldingen die afkomstig zijn uit de systemen SPIN (van Rijkswaterstaat) en LTC Wegwerkzaamheden & Evenementen (gebruikt door de wegbeheerders die nog niet zijn overgestapt op Melvin).

Ook worden vanaf deze release punt- en polygoonlocaties ondersteund. Daarnaast is de zichtbaarheid van de verkeerstoets verbeterd; indien er een conflict wordt gedetecteerd tussen een graafmelding/vergunning en een Melvin-melding, wordt de verkeer-knop in MOOR gehighlight voor extra attendering.

Importeren geometrie
Vanaf deze release ondersteunt MOOR het GeoJSON formaat om geometrie te importeren. Via dit formaat kunnen geometrische bestanden direct in het Werkplein worden geplaatst (via knip-plak en via drag&drop), zodat de geometrie (tracé / punt / vlak) direct in het Werkplein wordt getoond. Hiermee wordt het voor netbeheerders aanzienlijk eenvoudiger om (complexe) tracés direct in het Werkplein in te voeren zonder deze te hoeven tekenen. Voor wegbeheerders is het grootste voordeel dat de tracés hiermee nog waarheidsgetrouwer worden.

Via GeoJSON kunnen wegbeheerders daarnaast ook eigen geometrische gegevens over bijvoorbeeld grote projecten of wegreconstructies direct in het Werkplein invoeren.

Gebruikerswensen
Naast bovenstaande punten zijn ook in deze release weer de nodige bugfixes en gebruikerswensen doorgevoerd, waaronder:

  • Intrekken eigen notities mogelijk onder bepaalde condities
  • “Gemeentenaam” toegevoegd in de kaartlaag Beheergrenzen
  • Menu “Advies toevoegen” is alleen zichtbaar als de gebruiker hiervoor de rechten heeft
  • Afronding van bedragen op 2 decimalen in materiaalrapportage
  • Materiaalkosten opgenomen in de Meldingen lijst export ook al zijn deze nog niet bevestigd

Voor meer gedetailleerde informatie of een nadere uitleg kunt u contact opnemen met uw MOOR accountmanager, of met de MOOR helpdesk.

Plaats uw reactie

Categorieën