Meld u nu aan voor het MOOR Congres

Over minder dan een maand is het zover: het MOOR Congres. Dé plek waar samenwerken begint en een basis wordt gelegd voor een toekomstvaste openbare ruimte.

Het congres heeft tot doel om bewustwording te creëren voor de noodzaak van een proactieve regie en integrale aanpak van de ondergrondse infra en samenwerking te stimuleren tussen de verschillende partijen die werkzaam zijn in de openbare ruimte, zoals gemeenten, bedrijven en andere betrokkenen.

MOOR wil met het congres bezoekers inspireren en een appèl doen aan alle betrokkenen dat de toekomst van de ondergrondse infra nu begint. “Samen werken, aan de toekomst van nu” is dan ook niet voor niets het congresthema.

Voor wie?

Het MOOR Congres is interessant voor iedereen (coördinerend, beleidsmatig of vanuit een managementfunctie) die op één of andere manier actief betrokken is bij de ontwikkeling en de toekomst van de openbare ruimte of bij werkzaamheden in de openbare ruimte. Onder- én bovengronds!

Bent u geïnteresseerd in het beheer en de toekomst van de openbare ruimte en vraagt u zich af wat u vanuit uw rol kunt doen in lijn met de problematiek die op ons afkomt? Meld u dan nu aan via deze inschrijflink. Er is nog een aantal plekken beschikbaar.

Programma

Het MOOR congres biedt bezoekers inspiratie en concrete handvatten om samen te werken aan een toekomstvaste openbare ruimte.

Onder leiding van trendwatcher en futuroloog 
Richard Lamb worden bezoekers geïnformeerd over trends en ontwikkelingen in de openbare ruimte en wordt er vooruit gekeken naar de toekomst. Daarnaast wordt een breed scala aan praktijkvoorbeelden geboden om goede en effectieve samenwerking vorm te geven.

Overzicht van de sprekers

  • Wil Kovács van de Gemeente Rotterdam licht in zijn presentatie het beheer van de asset ondergrond en het beheersen van met name de ondiepe ondergrond nader toe. Ook wordt aandacht gegeven aan de manier van vastleggen en registreren;
  • Huib Glerum van Oasen gaat er in zijn presentatie op in dat het maatschappelijk belang van samenwerking bij vervanging van infrastructuur veel meer aandacht moet krijgen;
  • Douwe Jonkers van de Structuurvisie Ondergrond (STRONG) van het Ministerie van I&M behandelt de structuurvisie ondergrond;
  • Wilfried Martens & Math Wijnen van Synfra gaan in hun presentatie in op de vraag: Waar gaat het nu echt om in de relatie netwerkbedrijf en gemeente? Hoe zorgen we samen voor een tevreden burger? Wat bindt ons en waar hebben we last van?;
  • Michiel Wentholt van de gemeente Amsterdam gaat in zijn presentatie op zoek naar waar de schoen nu eigenlijk wringt bij het ondergrondse spel en naar wat de rollen en verantwoordelijkheden nu eigenlijk zijn.
  • Claes Groot bespreekt het opgang brengen van samenwerking en een aantal resultaten, zoals het convenant tussen Enexis, Brabant Water en de gemeente Tilburg.
  • Jef Daems van Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (Agiv) komt vertellen over GIPOD.

Meer informatie over het MOOR Congres, de sprekers en nieuwe ontwikkelingen vindt u op moorcongres.nl. Graag tot ziens op 13 november 2014!

Categorieën