Het MOOR Platform® heeft integrale koppeling met de landsdekkende 360 graden panoramabeelden van CycloMedia

Begin 2016 is de integrale koppeling tussen CycloMedia en MOOR live gegaan en is het mogelijk om 360 graden panorama beelden (Cyclorama’s) te raadplegen in het MOOR Platform®. Door het toevoegen van Cyclorama’s biedt het MOOR Platform® nu direct toegang tot alle relevante omgevingsinformatie voor het plannen, voorbereiden en uitvoeren van werkzaamheden in de openbare ruimte. Dit leidt tot sneller en efficiënter (samen)werken en tot een betere besluitvorming en afstemming.

Sneller werken, beter beslissen

MOOR heeft onlangs het MOOR Werkplein gelanceerd en is daarmee geïnnoveerd naar kaart gebaseerd werken: meldingen, vergunningen en projecten worden in hun geografische context geplaatst en zijn toegankelijk vanuit een hoogwaardige en betrouwbare digitale kaart. Omdat bij het beoordelen van meldingen en vergunningen de informatie van de buitenruimte een belangrijk onderdeel vormt, is sinds begin 2016 een directe koppeling met hoogwaardige 360° straatfoto’s van CycloMedia gerealiseerd.

Commercieel Directeur MOOR, Ed Schravesande: “Het beeldmateriaal van CycloMedia is een waardevolle en gebruiksvriendelijke visuele informatiebron welke een productieve meerwaarde creëert in vele werkprocessen. Door de integratie hiervan in het MOOR Platform® bieden wij de klant een totaal en actueel beeld van de openbare ruimte, wat leidt tot sneller en efficiënter samenwerken en een betere besluitvorming en afstemming, omdat de te maken keuzes volledig worden ondersteund met alle informatie die daarvoor nodig is”.

Compleet beeld openbare ruimte

Een gemeente kan, afhankelijk van de licentie, rechtstreeks vanuit het MOOR Werkplein de straatbeelden van CycloMedia bekijken. Hierdoor heeft een beheerder van de openbare ruimte, naast een actuele basiskaart met informatie over meldingen, vergunningen, projecten, evenementen en open data portalen, ook de beschikking over actueel beeldmateriaal. Deze combinatie geeft gemeenten een compleet beeld van de openbare ruimte, wat een heleboel uren in de buitenruimte bespaart en veel bruikbare informatie oplevert.

Eric Mooijman, Partnermanager van CycloMedia: “Onze Cyclorama’s worden landsdekkend en jaarlijks ingewonnen. Met de hoogwaardige geometrische eigenschappen van deze foto’s is het mogelijk de omgeving zonder enige vertekening te kunnen bekijken. Hierdoor heeft de gebruiker van het MOOR Werkplein altijd de beschikking over actueel beeldmateriaal en wordt geen enkel detail van de weg gemist. Dit verbetert de beeldvorming bij de voorbereiding en uitvoering van graafwerkzaamheden”.

Plaats uw reactie

Categorieën