Halfjaarcijfers MOOR Platform

Omdat cijfers meer zeggen dan woorden alleen, vat deze infographic samen wat er in het eerste half jaar van 2015 is omgegaan in het MOOR Platform met betrekking tot Meldingen en Vergunningen.

Meldingen

In het eerste en tweede kwartaal van 2015 zijn er ruim 67.000 werken via MOOR gemeld. In driekwart van de gevallen betrof dit klein geprogrammeerd werk, 17% van het aantal meldingen betrof een calamiteit en 9% groot geprogrammeerd werk.

De helft van het groot geprogrammeerde werk werd te laat ingediend. Voor klein geprogrammeerd werk was dit in ruim 40% van de gevallen zo en voor calamiteiten was dit 15%.

In 9% van de gevallen leidde het bij calamiteiten tot discussiepunten (verschil in de opgegeven maatvoering en daaraan gerelateerde kosten tussen gemeente en meldende partij). Bij groot- en klein geprogrammeerd werk was dit gemiddeld zo’n 8%.

Klein geprogrammeerd werk werd in de afgelopen zes maanden gemiddeld bijna 6 dagen vooraf gemeld. Voor groot geprogrammeerd was het gemiddelde 5 dagen vooraf. Calamiteiten werden gemiddeld zo’n anderhalve dag achteraf gemeld.

De gemiddelde duur van een opbreking tot en met juni was 23,6 dagen voor groot geprogrammeerd werk, ruim 3 dagen voor klein werk en een dag voor een calamiteit.

In totaal is er in de eerste helft van 2015 voor ruim 11 miljoen euro aan straatwerkkosten in rekening gebracht*. Ongeveer de helft kwam vanuit klein geprogrammeerd werk, namelijk 5,5 miljoen euro. 4 miljoen euro vanuit groot geprogrammeerd werk en 1,5 miljoen uit calamiteiten.

Vergunningen

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er bijna 6.400 vergunningen/instemmingsbesluiten afgegeven. De gemiddelde doorlooptijd van het verstrekken van een vergunning/instemmingsbesluit was in de eerste twee kwartalen samen gemiddeld 15,6 dagen. De gemiddelde duur van een vergunning of instemmingsbesluit was 198 dagen.

* Nog niet alle straatwerkkosten zijn ingevoerd, dus het betreft de in rekening gebrachte straatwerkkosten op dit moment en niet voor Q1 en Q2 in totaal. Klik hier voor de pdf.

Categorieën