Cijfers MOOR Platform® 2015 t/m Q3

In deze infographic is visueel gemaakt wat er in de eerste negen maanden van 2015 is omgegaan in het MOOR Platform® met betrekking tot Meldingen en Vergunningen.

Meldingen

In de eerste drie kwartalen van 2015 zijn er ruim 98.000 werken via het MOOR Platform® gemeld. In driekwart van de gevallen betrof dit klein geprogrammeerd werk, 17% van het aantal meldingen betrof een calamiteit en 8% groot geprogrammeerd werk.

Van alle gemelde calamiteiten is 15% te laat ingediend. Ruim de helft van het groot geprogrammeerd werk is te laat gemeld en voor klein geprogrammeerd werk is ruim 40% te laat ingediend.

In 9% van de gevallen leidde het opgegeven straatwerk bij calamiteiten en groot geprogrammeerd werk tot discussiepunten (verschil in de opgegeven maatvoering en daaraan gerelateerde kosten tussen gemeente en meldende partij). Bij klein geprogrammeerd werk was dit gemiddeld zo’n 8%.

Klein geprogrammeerd werk werd in de afgelopen negen maanden gemiddeld ruim 5 dagen vooraf gemeld. Voor groot geprogrammeerd werk was het gemiddelde 4 dagen vooraf. Calamiteiten werden gemiddeld zo’n anderhalve dag achteraf gemeld.

De gemiddelde duur van een opbreking tot en met september was 26 dagen voor groot geprogrammeerd werk, ruim 3 dagen voor klein geprogrammeerd werk en een dag voor een calamiteit.

In totaal is er in 9 maanden tijd voor bijna 18 miljoen euro aan straatwerkkosten in rekening gebracht*. Ongeveer de helft kwam vanuit klein geprogrammeerd werk, namelijk 8,5 miljoen euro. Bijna 7 miljoen euro vanuit groot geprogrammeerd werk en zo’n 2,5 miljoen uit calamiteiten.

Vergunningen

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er ruim 10.250 vergunningen/instemmingsbesluiten afgegeven. De gemiddelde doorlooptijd van het verstrekken van een vergunning/instemmingsbesluit was in de eerste drie kwartalen samen gemiddeld 16 dagen. De gemiddelde duur van een vergunning of instemmingsbesluit was 188 dagen.

* Nog niet alle straatwerkkosten zijn ingevoerd, dus het betreft de in rekening gebrachte straatwerkkosten op dit moment en niet voor de eerste drie kwartalen van 2015 in totaal. Klik hier voor de pdf.

Categorieën